ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

 

Λεωνίδας (Λεων.) Βασ. Αυδής

     Ο Λεων. Αυδής, ιδρυτής της Συμπαράταξης, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1937. Πέθανε στις 24 Σεπτέμβρη 2000. Παντρεμένος με την Ιριδα Κων. Καλκάνη απέκτησε ένα γιο. Κατοικούσε  στο Γουδί και εργάζονταν ως δικηγόρος με ενασχόληση στο Εργατικό Δίκαιο.

     Το 1968 εκτοπίστηκε, από την απριλιανή δικτατορία, στη Σίκινο. Τη χρονική περίοδο 1981-1986 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 1991 ως το 1993 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας και παρέμεινε μέλος ως το τέλος.

     Το 1994 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Aγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα".Το 1996 εκλέχτηκε βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στην Α΄ Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης της Βουλής και υπήρξε Β΄ Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Από την ιδιότητα του Βουλευτή παραιτήθηκε το Μάη του 1997 για να ασχοληθεί με το Δήμο Αθηναίων.

     Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα για θέματα του Εργατικού Δικαίου, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε νομικά περιοδικά (Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας, Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών) και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες (Συνδικαλιστική Επιθεώρηση, Ριζοσπάστης).Επίσης ήταν  νομικός σύμβουλος της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η κηδεία του Λεωνίδα Αυδή ήταν πολιτική, είναι η πρώτη που έγινε στη χώρα μας και έγινε σύμφωνα με την δική του επιθυμία.

 

 

Στέλιος Λάμπρου

     Λογιστής. Γεννήθηκε το 1958. Επί χρόνια μέλος της διοίκησης Αθλητικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων στην Αθήνα.

     Στην περίοδο 1990-1994, διετέλεσε διαμερισματικός σύμβουλος στο 3ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων. Μέλος της Γραμματείας της "Συμπαράταξης", στέλεχος του Κ.Κ.Ε.

 

 

 

 

 

Περικλής Κοροβέσης

      Συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο και σημειολογία. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας.

     Το πρώτο του βιβλίο, "Ανθρωποφύλακες" ( 1969), μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Επίσης, έχει γράψει θέατρο, παιδικά και ποίηση. Διατηρεί μόνιμη στήλη στην "Ελευθεροτυπία".

 

 

 

Ζωή Βαλάση

     Η Ζωή Βαλάση (γέν. Τζίμα) είναι συγγραφέας, κριτικός και διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

     Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλολογία στο Παρίσι και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννη-Παρίσι ΙV. Aπό τo 1975 έχει γράψει περισσότερα από τριακόσια κριτικά άρθρα για βιβλία στην τακτική εβδομαδιαία στήλη που δημιούργησε στην εφημερίδα " Ριζοσπάστης " και σε διάφορα άλλα έντυπα, καθώς και περισσότερα από τριάντα βιβλία με παραμύθια, διηγήματα, έργα για θέατρο και κουκλοθέατρο, λαογραφικές συλλογές, ανθολογίες μύθων, εγχειρίδια ιστορίας-κριτικής και επιλογής παιδικού βιβλίου, ποιήματα, και λογοτεχνικές μεταφράσεις για παιδιά και για μεγάλους, και έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και στην εκπόνηση οπτικο - ακουστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία και βιβλιοθήκες.

     Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ελληνικό παιδικό βιβλίο σε διεθνή συνέδρια, διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο και συνεργάζεται με διάφορα παιδαγωγικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά κέντρα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής εταιρίας " Οι Δημιουργοί ", του σωματείου " A.R.A. Ελλάδας- Οι Φίλοι της βιβλιοδετικής τέχνης ", και " Αίσωπος - Καλλιτεχνική εταιρία εικονογράφων ελληνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου ", και μέλος των σωματείων " Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου " και " Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ".

 

 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

 

Θανάσης Ανανίδης (1ο Διαμέρισμα)

     Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή της Νεάπολης το 1925, από μητέρα ρουμελιώτισσα και πατέρα πρόσφυγα μικρασιάτη οικοδόμο. Ασκεί το επάγγελμα του βιοτέχνη κινηματογραφιστή, επεξεργαστή εικόνας. Κατέχει πτυχίο σχολής λογιστών. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Βορέλα και έχει δύο παιδιά.

     Είναι Ταμίας της "Πανελλήνιας Ένωσης Κινημ/κών Εργαστηρίων και Studio" (ΠΕΚΕ) και διετέλεσε 12 χρόνια εκπρόσωπός της στην Οργανωτική Επιτροπή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (από το 27ο ως το 38ο φεστιβάλ). Διετέλεσε Πρόεδρος ή Γραμματέας στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 43ου Δημοτ. Σχολείου, 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Αθηνών και Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1ου Διαμερίσματος από τη σύσταση της ως το 1992. Από το 1994 ασχολείται με τα τοπικά προβλήματα της περιοχής Εξαρχείων Νεάπολης όπου κατοικεί.

 

Μαντζούτσος Νίκος (2ο Διαμέρισμα)

     Γεννήθηκε το 1955 στα Παλιάμπελα Βονίτσης Αιτωλοακαρνανίας. Προέρχεται από φτωχή αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και ζεί στην Αθήνα από το 1971. Είναι εργολάβος οικοδομών. Ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τα κοινά και ιδιαίτερα με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

 

Παναγιώτης Μπαλτάς (3ο Διαμέρισμα)

     Γεννήθηκε το 1949 από γονείς αγρότες. Το 1965 η οικογένειά του ήρθε στην Αθήνα σαν μετανάστες και από τότε κατοικεί στην Αθήνα και εργάζεται ως υδραυλικός. Από το 1978 ασχολείται με τα κοινά ως στέλεχος του Κ.Κ.Ε. στον Βοτανικό.

     Μετέχει από πολλά χρόνια σε μαζικούς φορείς και συλλόγους γονέων. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Γ΄ Διαμερίσματος. Μετέχει στον Εξωραϊστικό Σύλλογο "Αθηνά".

 

 

 

 

Αλέκα Μπενάτου (4ο Διαμέρισμα)

     Εργαζόμενη σε κρατικό Παιδικό Σταθμό. Γεννήθηκε το 1951 στη Λυσιμαχία Μεσολογγίου.      Υπήρξε συνδικαλίστρια στο χώρο του φαρμάκου. Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.Υπήρξε Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης του Δ. Αθήνας και δημοτικών επιχειρήσεων.Από το 1996 μέχρι 1998 ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος Αθήνας. Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων του 128 Δημοτικού Σχολείου Αθήνας του 54 Γυμνασίου Αθήνας και του 54 Λυκείου Αθήνας. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών 21-17 και14 ετών.

 

 

Κυριακούλα (Κούλα) Καλαμάτα-Κεφάλα (5ο Διαμέρισμα)

     Γεννήθηκε το 1939 στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου. Στην εφηβική της ηλικία ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου φοίτησε σε σχολή μόδας. Είναι παντρεμένη από το 1960 και έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση Αρτοποιείου-Ζαχαροπλαστείου στα Άνω Πατήσια. Ασχολείται με τα προβλήματα της περιοχής της αρκετά χρόνια.

     Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του " Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών" όπως επίσης και ταμίας στην " Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων". Από το 1985 δραστηριοποιείται πολιτικά.

 

 

 

Διαμαντής Αρμένης (6ο Διαμέρισμα)

     Είναι Συνταξιούχος ΙΚΑ.-Γεννήθηκε το 1927 στο Βρονταμά Λακωνίας. Έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στο Δ.Σ.Ε. στον Πάρνωνα. Το 1949 εξορίστηκε στη Λέρο.

     Διετέλεσε πρόεδρος Ε.Β.Ε. Κυψέλης, πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Κυψέλης.Ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές εκλογές το 1978, υποψήφιος Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στις Βουλευτικές εκλογές το 1981 στην Α΄ Αθηνών και υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" στις δημοτικές εκλογές του 1994.

     Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας- Πειραιά και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και για τη λύση των τοπικών προβλημάτων του 6ου Διαμερίσματος.

 

 

Χρήστου Χρήστος του Παναγιώτη (7ο Διαμέρισμα)

     Γεννήθηκε στην Πάτρα τον Μάη του 1957. Είναι πατέρας ενός 10χρονου αγοριού. Ιδιωτικός υπάλληλος . Από μικρή ηλικία έχει έρθει στην Αθήνα . Συμμετείχε ενεργά στους μαθητικούς ,κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες από το 1974 και μετά .

     Ιδιαίτερη δράση ανέπτυξε στην περιοχή του, κύρια, μέσα από το μαζικό λαϊκό, αθλητικό κίνημα. Υπήρξε πρόεδρος του "ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ", ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και τώρα επίτιμος πρόεδρος του "Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ" και είχε έντονη δραστηριότητα σε άλλους τομείς. Είναι στέλεχος του Κ.Κ.Ε.